maanantai 14. maaliskuuta 2011

Markkinareissulla 20-21.11.2010


Nimikkolampaat vierailivat Turun lammas- ja vuohituotteiden markkinoilla 20-21.11.2010. Jo ennen markkinoita nimetty Harri-uuhi toimi yllätykseksemme piirroshahmonsa mukaisesti. Kun lampaita lastattiin traileriin, jäivät ne ensin porukalla nuuhkimaan heinäpaaleja ja muuta mielenkiintoista. Ihan vitsinä huikkasimme ovelta "Hyppää Harri, hyppää!", ja uskokaa tai älkää; Harri lähti määrätietoisesti kohti traileria, hyppäsi sisälle ja muut kahdeksan perässä.



Kyllä me näitä saaristolaislampaita aina ihmettelemme lastaustilanteissa ja taas ne tekivät sen :) Rodun ominaisuuksiin kuuluu itselastautuminen, oli kyseessä sitten hevostraileri, teurasauto tai soutupaatti. Onpa yhdestä lampaasta ihan valokuvatodisteitakin kun se lähti isännän perässä uimareissulle. Ei päde normaalit lammasoletukset tämän rodun kanssa.

Markkinoilla nimen saivat vielä Helge, Hjördis ja Helmi. Sunnuntaina kotiuduttuamme lampaat pääsivät takaisin omaan viidenkymmenen nuoren uuhen laumaansa. Markkinaväki villitsi samantein koko porukan. "Näin jännää meillä oli" ne kertoivat juosten pitkää karsinaa pitkin kiihdytellen ja hyppien pukkihyppyjä joka suuntaan ja vähän paikallaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti