sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Uusia kanirotuja


Ostimme Picantto´s kanilasta uuden siitosuroksen, joka on rodultaan suurihopea. 2-vuotiaalla uroksella on jo jälkeläisnäyttöä ja näyttelyssä se on parhaimmillaan saavuttanut 94,5 pistettä.


Picantto´s Taurus
Samasta kanilasta tuli myös 2-vuotias naaras, joka on rodultaan sininenwiener. Tällä naaraalla on ollut myös poikue, ja näyttelytuloksena 94 pistettä.
 Picantto´s Aquascalientes

Naarasta jännitti hiukan kuljetustilanne, mutta päästessään kotona karsinaan se alkoi heti aktiivisesti ja rohkeasti tutkia paikkoja. Molempien rotujen yksilöt tuntuvat mielenkiintoisilta ja hyviltä, sekä ilmiasultaan että käyttäytymiseltään.

Suurtahopeaa käytämme alussa ranskanluppanaaraille ja sininenwiener astutetaan ranskanluppauroksella. Tarkoitus on löytää meille paras mahdollinen risteytys lihantuotantoon. Tällä hetkellä ajatuksena on saada risteytysemoja, joissa on puolet ranskanluppaa ja puolet sinistäwieneriä. Terminaalirotuna* käytettäisiin suurtahopeaa. Myös belgianjätti ja saksanjättiperhonen kiinnostavat.

Tällä hetkellä on kasvamassa ranskanluppa x rex-poikasia, joita kenties kokeillaan myös emoristeytyksenä. Näissä poikasissa näkyy rexiltä saatu elinvoima ja ranskanlupalta tuleva rauhallisuus ja raamit. Tulevaisuus näyttää mihin päädytään, nyt tuntuu, että rex on kolmikiloisena liian pieni rotu, mutta koon vaikutusta risteytyksiin ei vielä tunneta. Kasvuja seurataan punnituksilla ja 3kk paino on meillä tärkein seurattava tuotostieto.

* Terminaalirodulla tarkoitetaan risteytyssuunnitelman viimeisen vaiheen poikasten isän rotua. Terminaaliuroksen jälkeläiset lähtevät aina teuraaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti