perjantai 20. tammikuuta 2012

Aamukierroksella

 Koirilla ei ole talvisin kauheasti töitä, mutta ne kulkevat jatkuvasti mukana.


 Ensi hoidetaan pässilä. Suurin osa onkin jo lähtenyt syksyllä teuraaksi, mutta kolmisenkymmentä bäätä siitospässeineen asustelee kotipihalla.. kunnes viimeisetkin lähtevät helmikuun teuraserissä.


 Kaurojen jälkeen pässit painelevat ulos syömään säilörehua.


Mums.. kuivaa ja lehtevää. Tätähän popsisi vaikka itsekin salaattina ;)


Joillain pikkupojilla vaan on niin hassut sarvet.


 Sitten lähdetään Saramäkeen. Uuhilampola sijaitsee vajaan kilometrin kävelymatkan päässä ja siellä odottaa parisataa bäätä. Mikäli mennään tietä pitkin hoituu se hallitusti.


 Pelto-osuudet taas riekutaan minkä keretään. Sipuli ja Kompura


 
Pikku-uuhet ruuhkaantuvat sisälle odottaen malttamattomina kaura-annostaan. Tämä ryhmä on kirinyt kiitettävästi painojaan, mutta kauran energiaa ei kerätä rasvoittumiseen vaan se käytetään juoksemiseen! (sisälle ulos, ylös alas, edestakaisin, tasajaloin tömistellen pomp-pomp-pomp)


Vanhat uuhet syövät eristämättömällä puolella rauhassa säilörehua.Tarjolla on muunmuassa ruokonataa. Tosin puna-apilapaalit ovat lampaiden mielestä kaikkein herkullisimpia.


 
 Siniselläwienerillä on uudet poikaset pesässä.


 Poikapupujen karsinassa näyttää melkein yksinäiseltä kun edellinen teuraskuorma on juuri lähtenyt.


Ranskanluppa ja suurihopea nokosilla.


Saksanjättiperhosurokselta odotellaan ensimmäisiä jälkeläisiä ranskanlupan kanssa. Ensimmäisiä kolmiroturisteytyksiä suunnitellaan parin kuukauden päähän. Emoina rex*suurihopea ja sininenwiener*ranskanluppa.


Pikku-uuhilla oli turpeenvaihtopäivä. Se on aina kauhean kivaa! Juoksukuvat eivät onnistuneet kun lambit juoksivat ja pomppivat niin hillittömästi, mutta tässä rauhoitutaan maistelemaan turvetta.


 Kuussataakasi ja Hippu.


 Kantauuhi Eleanooran tytär Ileanoora!


Joka kuuseen kurkottaa se saa parhaat palat.

6 kommenttia:

 1. Hyvää elämää lampolassa! Onko sulla muuten suomalaisia maatiaiskaneja?

  VastaaPoista
 2. Varmasti ois maatiaiskaneja jos niitä olis! Joku valkoinenmaatiainen on olemassa, mutta osalta käsittääkseni jotain norjalaista kantaa? Oishan sekin varmaan sellainen pohjoismainen rotu, mutta voiko nimittää alkuperäisroduksi? Se on tosi jännä juttu kun on Aina ollut maatiaisia, porokoiria, suomenkarjaa, kanoja.. ja nyt näitten pupujen kanssa kiinnostaa kovasti kolmiroturisteytykset! Pieni vaihtelu virkistää, vaikka maatiaiset on henki ja elämä :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä näytti taas niin hienolta, että taidan muuttaa teilla asumaan :) Kanoillakin oli tosi tilavat ja puhtaat tilat, vaikka olen teuraskaneja nähnyt pidettävän aika ankeissa oloissa. Miten maidontuotanto on lähtenyt käyntiin? Ehditkö heppojen kanssa harrastaa?

  VastaaPoista
 4. Kyllä meille saa tulla asumaan :) Ja varsinkin sitten kun lypsykausi alkaa keväällä. Nyt koneet ja pöydät odottaa valmiina testattuina ja viritettyinä sesonkia. Heppojen kanssa on alkanut yhteistyö ihanan eestinhevostallin kanssa... taidetaan alkaa toteuttaa myös varsahaaveita!

  VastaaPoista
 5. Huomasin, että olin kirjoittanut kanoilla, kun piti että kaneilla :) Kimaltavaa talvea! Keväällä voisin ottaa paremmin yhteyttä.

  VastaaPoista
 6. Kiva lueskella lampolan kuulumisia ja nähdä kuvia! Mukava olisi käydäkin joku kerta taas, laitahan viestiä jos on talkoopäiviä tulossa (viimeksi en päässyt, oli muuta sovittua). Hertta-lampaalle halit <3

  VastaaPoista