sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kaninlihan tuotanto

Kaninlihatuotantomme perustuu eläinten hyvään elämään - ja kuolemaan. Minimitilavaatimukset ylitetään moninkertaisesti, ruokavalioon lisätään paljon tekemistä vaativaa ainesta kuten omenapuunoksia ja lopetus tapahtuu rauhallisesti omassa karsinassa tai sen välittömässä läheisyydessä.


Rex- rotuisia naaraita pidetään omissa karsinoissaan, koska ne tappelevat helposti keskenään. Ne ovat kuitenkin tiiviissä yhteydessä toisiinsa verkon läpi ja makailevatkin usein ihan vierekkäin.




Ranskanlupat soveltuvat paremmin ryhmäkasvatukseen ja niitä onkin tarkoitus myöhemmin pitää useampaa naarasta poikasineen samassa karsinassa. Näin saamme eläimille vielä suurempia karsinoita ja monta metriä lisää tilaa pomppia :)





Eläimet tainnutetaan pulttipistoolilla ja verenlasku suoritetaan katkaisemalla kaulavaltimot.  Lopetetut eläimet kuljetetaan läheisen tilateurastamon hygieenisiin tiloihin, jossa ne nyljetään, suolistetaan ja riiputetaan muutama päivä kylmiössä.



Kanissa on uskomattoman paljon syötävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti